Bejelentésbasa-falszigeteles
A SZÁRAZ FALAKÉRT!!!

MENÜ


Falszigetelés utáni munkálatok

Utólagos falszigetelést követően (technológiától függetlenül: falátvágás, lemezes szigetelés, vagy injektálás) a régi sérült szennyezett vakolatot el kell távolítani és a WTA szerint minősített légpórusos vakolatrendszert, valamint páraáteresztő beltéri szilikátfestéket kell alkalmazni.

 

Erre azért van szükség, mert a talajból felszálló nedvesség, (utólagos falszigetelés előtt) sókat hoz magával, ezek a kipárolgási zónában feldúsulnak, higroszkópossá teszik a szerkezetet, majd a levegőből vizet felvéve, megduzzadnak és feltáskásítják a szerkezetet.

 

A régi szennyezett vakolat, tapéta, diszperziós falfestés megakadályozza a nedvesség elpárolgását és párazáró képességük miatt, emelkedhet a páratartalom, főleg akkor, ha az épületfelújítás során korszerű nyílászárók kerültek beépítésre.

 

A régi vakolat meghagyásával gátoljuk a szerkezet kiszáradását, nem észleljük a szerkezet száradását, és az utólagos falszigetelési eljárást hatástalannak véljük.

 

Tehát a vakolat csere elhagyhatatlan része az utólagos falszigetelésnek!


Az elkészített lépórusos vakolat elé szorosan bútort illeszteni a kiszáradás idejéig, mely 6-10 hónap, (nedvességtől függő) TILOS!

 

 

A vakolat csere technológiájáról részletes tájékoztatást adunk a szigetelés befejeztével.