Bejelentésbasa-falszigeteles
A SZÁRAZ FALAKÉRT!!!

MENÜ


ALJZAT szigetelés

Az aljzatbeton a padlóburkolat alatti egybefüggő sík betonfelület. Ennek a betonfelületnek a szigetelése nagyon fontos, mert a talajjal (ha nincs pince) érintkezik és abból a talajnedvességet felszívja/felszívhatja.

Az aljzat szigetelésére általában bitumenes nehézlemezt alkalmazunk, melynek kivitelezési módját és a nehézlemez típusát a felmérés során határozzuk meg.
Az aljzat szigetelése a nehézlemezen kivül történhet kenhető szigeteléssel is, mely az esetleges mozgásokat jobban követi. Mindkét szigetelést szilárd felületek közé kell elhelyezni. Nagyon fontos a falban lévő szigeteléssel történő pontos összeillesztése, mert ennek rossz kivitelezése további vizesedési problémát okozhat.
Aljzat betonozásnál érdemes annak hőszigetelésére is gondolni, vagy más gépészeti rendszerek elhelyezésére, mert utólag beépíteni nagyon magas költséggel jár.

A már meglévő szigetelések meghibásodása vagy esetleges hibás kötések esetén, a szigetelések utólagosan is kijavíthatók. A hibás részeket magasnyomású injektálással, bedörzsölhető anyagokkal ill. kenhető szigetelésekkel ki lehet javítani. A technológia meghatározása a vizesedés/nedvesedés mértékétől függ.


Nem megfelelően összekötött szigetelések kijavítása magasnyomású injektálással Hőszigetelés az aljzatban