Bejelentésbasa-falszigeteles
A SZÁRAZ FALAKÉRT!!!

MENÜ


Pince szigetelés

Régi épületeknél a szigetelés elöregedése vagy sérülése a pince falazatának nedvesedéséhez vagy akár vizáttöréséhez is vezethet. A helyiség használata korlátozottá válik (szagok, doh, víz, penész, máló vakolat, esztétikai problémák) A pincék szigetelése precíz, pontos munkát igényel. A vizesedés okát, a kivitelezés technológiáját, a felhasználandó anyagot helyszíni szemle során lehet megállapítani.

Az egyik megoldás a külső szigetelés. Ez az eljárás sok földmunkával jár, a kivitelezés időtartama hosszas, időjárás függő, ezért ezen tényezőknek köszönhetően a költségek jelentősen megnövekednek. Precíz kivitelezés során az eljárás megbízható.

Sok esetben viszont kívülről nem megoldható az utólagos szigetelés, mert részben vagy egyáltalán nem hozzáférhető. Ebben az esetben csak belső munkálatok jöhetnek szóba. A mai modern anyagoknak és technológiáknak köszönhetően belülről is elvégezhetőek a munkálatok, kiváló eredménnyel, gyors kivitelezéssel.

Az egyik mai korszerű technológia a magasnyomású injektálás (pl. tömb injektálás, háttér injektálás stb.) Amennyiben a helyszíni szemle igazolja a tömbinjektálásos falszigetelés alkalmazásának lehetőségét, kivitelezésnél a tömbinjektálás az ajánlottabb, mert anyagfelhasználásban költségkímélőbb. A magasnyomású injektálás vízszivárgás ill. vízbetörés kijavítására is alkalmas a falszerkezettől függetlenül (tégla, zsalukő, öntött beton, pincefalazó blokk...) a megfelelő anyag kiválasztásával. A munkavégzés befejeztével az eredmény azonnal érzékelhető. A magasnyomású injektálás nem tartozik a legolcsóbb eljárások közé (magas anyagköltség), de biztonságos, hosszú távon nyújt megoldást a vizesedésre és bármikor újra alkalmazható bontás nélkül.

Kiváló eredménnyel alkalmazhatóak a kenhető szigetelések is, de felhasználási területük korlátozottabb.

Pincéje szigetelésével növeli lakóépülete kihasználatlan területének lakhatóságát.

Pince falazatának szigetelése belülről magasnyomású injektálással (tömbinjektálás)